Ανεστραμμένη θερμομόνωση οροφής δώματος

Ανεστραμμένη θερμομόνωση οροφής δώματος

        Στην ανεστραμμένη θερμομόνωση προηγείται η στεγανοποίηση της επιφάνειας και στη συνέχεια ακολουθεί η θερμομόνωση. Οπότε γίνεται πρώτα η στεγανοποίηση με ασφαλτόπανα ή επαλειφόμενα υλικά όπως περιγράφεται σε κάθε σελίδα μας και στη συνέχεια ξεκινούν οι εργασίες της θερμομόνωσης με τη σειρά που περιγράφονται παρακάτω. Ο πελάτης επιλέγει την τελική επιφάνεια που επιθυμεί να έχει η οροφή δώματος. Οι δύο επιλογές που υπάρχουν είναι το πλακάκι (1η φωτογραφία στην αρχή της σελίδας) και το χαλίκι (2η φωτογραφία στην αρχή της σελίδας). Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι και οι δύο επιλογές έχουν ακριβώς την ίδια θερμομονωτική απόδοση αφού το μόνο που αλλάζει είναι η τελική επιφάνεια, δηλαδή το αισθητικό κομμάτι.

– Σειρά εργασιών για την επιτυχημένη ανεστραμμένη θερμομόνωση με τελική επιφάνεια το πλακάκι

        Για τη θερμομονωτική θωράκιση της επιφάνειας με τελική επιφάνεια το πλακάκι, χρησιμοποιούντε τα ειδικά θερμομονωτικά πλακιδία POLYTILE. Πρόκειται για ειδικές θερμομονωτικές πλάκες πάχους 7 cm, διαστάσεων 0,30m X 0,60m που διαθέτουν πατούρα και στις τέσσερις πλευρές. Από το πάχος των 7 cm, τα 5 cm είναι το πάχος του θερμομονωτικού υλικού (ROOF MATE) και τα υπόλοιπα 2 cm είναι μια λευκή τσιμεντόπλακα επεξεργασμένης επιδερμίδας, σαν ψευτομάρμαρο, η οποία είναι κολλημένη πάνω στο θερμομονωτικό υλικό.

  • Διάστρωση πλακιδίων – Αφού έχει ολοκληρωθεί η στεγανοποίηση ξεκινά η διάστρωση από τοίχο σε τοίχο και από στηθαίο σε στηθαίο και σε απόλυτη μεταξύ τους συναρμογή των ειδικών θερμομονωτικών πλακιδίων POLYTILE. Η μεταξύ τους τοποθέτηση στην επιφάνεια οροφής γίνεται ελεύθερα, σταυρωτά και η συναρμογή τους, με βάση την περιμετρική πατούρα που διαθέτουν.

Διάστρωση θερμομονωτικών πλακιδίων POLYTILE

  • Γέμισμα αρμού με γαρμπίλι – Αφού ολοκληρωθεί η στρώση των θερμομονωτικών πλακιδίων, περιμετρικά, τον ήδη ανοικτό αρμό επαφής των πλακιδίων προς τους τοίχους και τα στηθαία, τον γεμίζουμε με γαρμπίλι χρώματος υπόλευκου.

– Σειρά εργασιών για την επιτυχημένη ανεστραμμένη θερμομόνωση με τελική επιφάνεια το χαλίκι

  • Θερμομονωτική θωράκιση της επιφάνειας – Μετά την ολοκήρωση της διαδικασίας της στεγανοποίησης ακολουθεί η θερμομονωτική της θωράκιση, η οποία επιτυγχάνεται με την στρώση από τοίχο σε τοίχο και από στηθαίο σε στηθαίο, σταυρωτά και σε απόλυτη μεταξύ τους συναρμογή, των θερμομονωτικών πλακών εξηλασμένης πολυστερίνης πάχους 5 cm τουλάχιστον.
Διάστρωση θερμομονωτικών πλακών

  • Στρώση γεωυφάσματος – Στην συνέχεια και επί της επιφάνειας των ήδη τοποθετημένων θερμομονωτικών πλακών, διαστρώνεται ένα ειδικού πάχους πολυεστερικό ύφασμα, το γεωύφασμα, το οποίο διαθέτει πολύ ισχυρές μηχανικές αντοχές και παρεμβάλλεται μεταξύ των χαλικιών και της επιδερμίδας των θερμομονωτικών πλακών. Αυτό συμβαίνει για να προστατεύεται και να διατηρείται ακέραια η επιδερμίδα των θερμομονωτικών πλακών.

Στρώση γευφάσματος σε όλη την επιφάνεια

 

  • Διασπορά χαλικιού – Και τέλος, επί του γεωυφάσματος προστασίας, ακολουθεί η διασπορά και η στρώση των οικοδομικών σκύρων (χαλικιών) που αποτελεί και την τελική επιφάνεια βατότητας της θερμομόνωσης. Το πάχος της στρώσης των χαλικιών, είναι περίπου 3 – 4 cm.
Διασπορά χαλικιού